Рис Басматі екстра (непропарений)
Рис Басматі екстра (непропарений)Рис Басматі екстра (непропарений)

Рис Басматі екстра (непропарений)


4 відгуки
700 г
165 700 г
Є в наявності

Про глютен

  • Рис Басматі є безглютеновим.
  • Та через те, що зберігається на одному складі з іншими продуктами, може містити сліди глютену. 
  • Такий рис можна спокійно вживати людям, що обмежують глютен або мають легкий ступінь непереносимості. Якщо ж у вас діагностована целіакія, будьте обережними.

Чим особливий рис Басматі (екстра, не пропарений)?

  • Басматі — це різновид індійського рису з тонкими довгими зернами.
  • Екологічно чистий продукт — не накопичує солі важких металів та інші хімічні сполуки.
  • Має низький глікемічний індекс — 55, а тому повільно піднімає рівень глюкози в крові та дає тривалу ситість.
  • За вмістом амінокислот займає перше місце серед усіх сортів рису.
  • Містить вітаміни групи В, які зміцнюють центральну нервову систему. Особливо багатий на В3 (2,1 мг) — знижує рівень холестерину в крові.
  • Джерело таких мікроелементів: калій (77 мг), фосфор (71 мг), магній (23 мг), кальцій (11 мг). Завдяки багатому складу регулярне вживання рису — профілактика дефіцитів в організмі.

Як вживати рис Басматі (екстра, не пропарений)?

  • Рис Басматі легкий у приготуванні. Записуйте рецепт:)
    Беремо 1 частину рису та 2 частини киплячої підсоленої води, проварюємо на маленькому вогні 15-20 хв без кришки. Знімаємо рис з вогню, накриваємо кришкою та даємо йому настоятись ще 20 хвилин. Ароматний рис готовий!
    Пам'ятайте: після приготування рис збільшиться в об'ємі в 3 рази.
  • Саме не пропарений рис ідеально підходить для приготування каш та супів. Після варки він стає більш розвареним та густим.
  • Використовуйте як гарнір до риби або морепродуктів. Добре смакує з овочами, грибами та прянощами.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Рис / Індія.
на 100г: білки - 7.5 г, жири - 2.6 г, вуглеводи - 62.3 г. Калорійність - 303 Ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
12 місяців

Як приготувати ідеальний “Басматі” 



Інгредієнти: 

1. Рис “Басматі” -
2 склянки;
2. Вода для замочування рису + вода для приготування рису;
3. Олія -
2 ст. л.;
4. Сіль - ½ ч.л.;
5. Кмин -
½ ч.л.;
6. Чорний перець -
¼ ч. л.

Приготування:

1. Секрет приготування полягає в замовчуванні рису. В каструлю наберіть води і засипте рис. Залиште на 30 хв., після чого вилийте воду, промийте рис і знову наберіть води для приготування рису в пропорції 1:1,5.
2. Накрийте кришкою і доведіть воду до кипіння на великому вогні. Коли рис закипить, зніміть кришку та продовжуйте варити до повної готовності.
3. Якщо необхідно - злийте воду, поверніть рис в каструлю, додайте олію, спеції та постійно помішуючи тушкуйте рис ще 2 хв. на маленькому вогні.
Смачного!

Індійський лимонний рис
(Німбу Чавал)

Інгредієнти:

  1. Рис Басматі - 2 скл. (350 м);

  2. Кокосова олія - 3 ст.л.;

  3. Зіра (кумин) — ½ ч.л.;

  4. Насіння гірчиці — 1½ ч.л.;

  5. Стручок зеленого гострого перцю (нарізаний) — 1 шт.;

  6. Вода — 3½ скл. (825 мл.);

  7. Сіль — 2 ч.л.;

  8. Куркума (за бажанням) — 1 ч.л.;

  9. Карі — 1 ч.л.;

  10. Кориця (паличка довж. 5 см) — 1 шт.;

  11. Лимонний сік — ½ скл. (125 мл.);

  12. Лимон — 1 шт.;

  13. Петрушка — 5-6 стебел.

Приготування:
1. Підготовка рису. Якщо ви бажаєте, щоб ваш рис був з мінімальною кількістю шкідливих хімічних елементів, його потрібно правильно приготувати:
2. Добре промийте рис, поки вода не буде прозорою, замочіть на ніч в чистій воді.
3. Підготовлений рис відкиньте на друшляк або сито і дайте воді стекти. Тим часом розігрійте в каструлі 1 ст.л. олії на середньому вогні. В каструлю додайте зіру, гірчицю, карі і корицю. Коли колір насіння зіри зміниться, покладіть туди ж нарізаний перець, а потім осушений рис. Обсмажуйте рис, помішуючи, 2-3 хв.
4. Коли зерна почнуть ставати прозорими, налийте в рис солону воду, доведіть до кипіння і дайте їй покипіти 1 хв. (Якщо ви хочете, щоб рис був жовтого кольору, разом з водою додайте куркуму.) Накрийте каструлю кришкою. Зменшіть вогонь і варіть близько 20 хв, поки рис не вбере в себе всю воду. Зніміть кришку і вийміть шматочки кориці.
5. Збризніть рис лимонним соком і полийте зверху 2 ст.л. олії. Варіть без кришки ще 2-3 хв. Обережно перемішайте рис виделкою.
6. Покладіть в кожну порцію частинку лимона і гілочку петрушки .

Присмак цій страві надає в основному лимон, тому намагайтеся не перевищувати рекомендовану кількість прянощів.


Чудово підходить для будь якого прийому їжі. Але в обмеженій кількості у вечірній час.


Азійський кокосовий рис


Інгредієнти:

¼ склянки мигдалю
1 склянка рису “Басматі”
1 банка кокосового молока
1 ст. л. соку лайма
½ ч. л. солі
¼ чашки води
2 ст. л. нарізаної зеленої цибулі
¼ склянки нарізаної кінзи + для оформлення страви 

Приготування:

1.На сухій сковорідці підсмажте мигдаль до золотистого кольору.
2.Змішайте кокосове молоко з водою в каструлі з товстим дном, додайте рис, кінзу, цибулю, спеції, сік та мигдаль та поставте варитися на маленький вогонь.
3.Готовий рис залиште на 15 хв., додайте кінзу, перемішайте все разом.

Смачного!

Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення