Рис бурий нешліфований
Рис бурий нешліфованийРис бурий нешліфований

Рис бурий нешліфований


11 відгуків
650 г
201 650 г
Є в наявності

Про глютен

  • Рис бурий є безглютеновим.
  • Та через те, що зберігається на одному складі з іншими продуктами, може містити сліди глютену. 
  • Такий рис можна спокійно вживати людям, що обмежують глютен або мають легкий ступінь непереносимості. Якщо ж у вас діагностована целіакія, будьте обережними.

Чим особливий рис бурий (нешліфований)?

  • Бурий нешліфований рис не піддається обробці, а тому зберігає усі вітаміни та мікроелементи.
  • Має ніжний горіховий смак із солодкими нотками.
  • У нього невисокий глікемічний індекс — 50. Тому це незамінний продукт при цукровому діабеті та порушеннях обміну речовин.
  • Містить у великих кількостях:
    - магній (143 мг)  попереджає болі в суглобах та м'язах;
    - калій (268 мг)  підтримує кров'яний тиск в нормі;
    - фосфор (263 мг) — нормалізує обмін речовин.
  • Містить клітковину, яка очищує кишківник і нормалізує рівень холестерину в крові.
  • Джерело вітамінів групи В, які зміцнюють центральну нервову систему.

Як вживати рис бурий (нешліфований)?

  • Щоб зварити бурий рис: замочіть його попередньо у воді на 2-3 годин. Після цього промийте, залийте водою у співвідношенні 1:2,5 і варіть приблизно 20 хв до готовності. Вимкніть вогонь та дайте рису постояти 10хв.
    Пам'ятайте: після приготування рис збільшиться в об'ємі в 3 рази.
  • Можна готувати як окрему страву та поєднувати із овочами.
  • Використовуйте як гарнір до риби та улюблених морепродуктів.
  • Готуйте на основі бурого рису смачні супчики, плов та різноманітні закуски.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Рис / Аргентина.
на 100г: білки - 7.4 г, жири - 1.8 г, вуглеводи - 72.9 г. Калорійність - 337 Ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
12 місяців



Салат з бурим рисом

Інгредієнти:

  1. Помідори — 180 г;

  2. Перець солодкий — 3 шт;

  3. Цибуля ріпчаста — 1 шт;

  4. Рис бурий — 200 г;

  5. Вода - 0,7 л;

  6. Стебла селери — 4 шт;

  7. Квасоля чорна — 100 г;

  8. Арахіс смажений — 75 г;

  9. Оливкова олія — 2 ст. ложки;

  10. Мелений чілі — 1 ст. ложка;

  11. Асафетида — 1 ч.л.;

  12. Сіль та перець — за смаком;

  13. Листя селери — за бажанням.

Приготування:

1. Замочіть квасолю на ніч, або на термін 5-6 годин.

2. Промийте та відваріть рис з квасолею у воді протягом 30-40 хв. (Спершу доведіть воду до кипіння і тоді зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте під кришкою).

3.Наріжте цибулю, перець, помідори та селеру дрібними кубиками. Розігрійте на сковорідці олію та протушкуйте овочі протягом 7 хвилин.

4.Додайте прянощі і готуйте ще 1 хв.

5. Додайте до овочів готовий рис, арахіс та різане листя селери, якщо використовуєте.

6. Ретельно розмішайте і подавайте теплим.


Смачного!
Найкраще вживати у обідній час.

Написати відгук
Відгуки про товар (11)
Написати відгук

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення